Virtue

Bli en bättre människa!

bättre

Det krävs inte så mycket mer än att du engagerar och investerar i dig själv och så småningom i andra. Vilket gör dig till en bättre människa och du kommer var stolt över dig själv.

Här kommer lite tips som kan kanske kan hjälpa dig:

  • Gå på biblioteket låna eller köp en bok. Det behöver inte vara en faktabok utan ta och läs om sådant du tycker om, kärlek, thriller eller deckare till exempel. Vilket gör att lugnar ner ditt tänkande i det normala sönderhackade informationsflöde vi omgivs av varje dag.
  • Ring någon som du inte har pratat med på länge. Vilket innebär att vännen blir glad, du blir uppdaterar vad som händer i din väns liv. Ni kanske rent av återupptar kontakten. Som kan blir hur kul som helst.
  • Att du ska lära dig något nytt varje dag. Det kan vara från den minsta småbagatell till något mer allvarligt. Detta gör att du växer som människa.
  • Ta dig tid att se de ”osynliga”. Det finns många i vårt samhälle. Till exempel på jobbet, så finns det säkert någon som inte märks av så speciellt mycket. Eller prata med någon äldre släkting. Dessa människor är osynliga, det finns ingen som tittar in i deras ögon eller hejar spontant till dem. Detta kan du råda bot på. Det krävs inte så mycket. Ge dem ett leende och ett hej och titta den i ögonen när du gör det. Det kan betyda så mycket för den, mer än du anar.
  • Tänk på miljön! Plocka upp skräp när du ser det på gatan, sortera din sopor, panta dina burka och så vidare. Detta gör att du hjälper miljön till att bli bättre.
  • Prata med dina föräldrar. Utan att du egentligen att du har ett ärende, åk och hälsa på eller ring dem. Både du och dina föräldrar mår bättre efteråt.
  • Donera din tid eller pengar, kan göra stor skillnad för dig. Att du är spelar spel eller prata med någon på ålderdomshemmet en timme några gånger per månad. Eller bli fadder till något barn i ett U-land. Svårare än så behöver det inte vara.

Du har kanske andra saker som du känner gör dig till en bättre människa. Fortsätt med det då eller rent av prova på nya saker. Det kanske gör dig förvånad över hur bra du kommer känna dig som människa.

Scroll To Top