Dryck

Att dricka är viktigare än vad många tycks tro.

Rätt eller fel

Hur dricker man rätt då?

Något som också är viktigt för att du ska må bra. Är att du tänker på vad du dricker för något och hur mycket. Alla vet till exempel att det är bra att dricka vatten. Men att dricka för mycket vatten kan samtidigt vara skadligt och du kan dö. Mjölk är också bra så du får ditt kalciumtillskott delvis uppfyllt.

Det allra bästa är att dricka när du är törstig och vatten i så fall! För du får i dig tillräckligt med vätska via andra sätt så som genom maten du äter eller om du dricker kaffe eller te till exempel.

Den enda gången du bör dricka lite extra. Det är när du svettas extra mycket. För då behöver kroppen ersätta vätskeförlusten. Så det är ett bra tips om du är utomlands i ett väldigt varmt klimat. Ha vatten i flaska med dig!

Att dricka och då helst vatten gör att kroppens funktioner så som levern, njurarna, matsmältningen och lederna fungerar optimalt.

Dessutom gör det att du kan koncentrera dig bättre och uthålligheten ökas. Som en extra bonus så minskas effekterna av stress och trötthet.

Dricker du inte kan du riskera uttorkning. Som då kan leda till att kroppen hamnar i obalans och kroppen funktionalitet minskas. Du blir bli bland annat rött, få huvudvärk, sämre intellekt och yrsel. Tränar du så riskerar du få kramp mycket lättare.

Därför är det viktigt att se till att barn och äldre dricker vad de ska för inte bli uttorkade.

Vad ska man undvika dricka?

Det första du säkert tänker på är alkohol. Visst det är inte så konstigt. Och alla känner till varför alkohol är farligt och inte bra för dig att dricka. Och du riskerar hamna i ett missbruk eller att du kan dö i förtid.

Men det finns andra drycker som också är skadliga för kroppen.

Kaffe är en av de drycker som du inte bör dricka för mycket av. Eftersom kaffe vätskedrivande precis som alkohol.

Någon annan dryck som du bör se upp med är energidrycker. Forskning har gjorts och det kan vara speciellt skadligt om man dricker mycket av det. Speciellt för ungdomar som anser att energidryck är ett substitut för läsk eller vatten. Och dricker du för mycket energidryck kan det leda till att du mår dåligt överlag, blir illamående, får hjärtklappning. Så det gäller att vara försiktig. Speciellt om man blandar energidryck med alkohol.

Att dricka läsk, juice eller saft är inte alls bra heller. Mycket på grund av den höga halten av sockermängd. Vilket kan leda till diabetes i sin tur om man missbrukar dricka läsk och energidrycker.

Det du också bör tänka på är om drycken är kolsyrad. För oftast är sådana drycker mycket konserveringsmedel och kemiska tillsatser som gör att det kan vara skadligt för njurarna. Dessutom kan de framkalla cancer. När du dricker kolsyra så ökas försurningen i magsaften som i sin tur ökar sin produktion. Detta innebär att du kan få sura uppstötningar. Så har du problem med magen så var försiktig.

Men som med allt så är ett hälsosamt intag av dryck inte farligt. Utan passa på och njut vid de tillfällen och drick med måtta!

Hör av dig!

Hör av dig till oss med tips och ideér

Vi är alltid öppna och tacksamma för era åsiker

    Virtue är en samling av tjejer och killar som beslutade oss för att slå ihop våra kloka huvud och dra nytta av våra erfarenheter för att kunna hjälpa andra i att äta och mår bättre.

    Kontakt