Planera

Planera är en grundstenarna för balans i vardagen.

Strukturen är viktig

Planera din dag

Det finns många olika steg man kan ta för att förbättra sitt liv och må bättre i sig själv, och en av grundstenarna är att ha balans i vardagen. Och ett av de sätt man kan få mer balans på är genom att börja planera sin vardag bättre, och vi på virtue Sverige vill hjälpa dig på vägen genom att leda dig i rätt riktning

Välmående genom planering

Man kan alltså nå ett större välmående genom att planera och strukturera sin vardag bättre, och några steg man kan ta är att ta ett mer aktivt ansvar för sin ekonomi och sina matvanor. Genom att ta ett mer aktivt ansvar kan man nämligen spara tid och därmed inte behöva tänka på aktiviteterna lika ofta – Och helt skippa att oroa sig över dem, vilket vi på Virtue Sverige ser som den allra största fördelen och det största steget mot välmående.

Hur fungerar då 5:2 dieten?

Tillhör du den kategorin av människor som köper det den känner för under månaden och sitter och räknar slantarna som är kvar på kontot vid månadens slut för att få det att gå ihop? Då är det dags att du börjar budgetera, och därefter hålla dig till den budget du har satt upp. Vad du bör ha med i din budget beror givetvis på vilka utgifter du har, men det finns några generella saker som man mer eller mindre alltid bör ha med: Hyra (eller motsvarande), el, vatten och mat. Och den sistnämnda kategorin är ofta den man överdriver när man inte budgeterar för det man faktiskt behöver.

Gör en matsedel

Att göra upp en matsedel har många fördelar, såsom bland annat att man kan spara en massa tid genom att tillaga och frysa in maträtter i förväg. Man behöver självklart varken tillaga maten i förväg eller frysa in den, men flera av oss på virtue Sverige fann att det underlättade. Och att göra en matsedel har även fördelen att det blir enklare att följa den budget man satt upp för månaden eftersom man vet exakt vad man behöver när man ska köpa mat.

Skriv inköpslistor

När man budgeterar och gör upp matsedlar för månaden ter det sig naturligt att man även gör upp inköpslistor innan man beger sig till affären för att handla. Och det är inte bara mat som bör föras in på inköpslistan, utan även andra inköp såsom tandkräm och toalettpapper. Genom att följa en inköpslista kommer man dels att försäkra att man faktiskt får med sig allting hem som man ämnar att köpa, och slipper därmed slösa resurser och tid för att bege sig till affären igen. Därtill kommer man även att förhindra impulsköp: Inte på listan? Då åker det inte ned i varukorgen.

Vårt utlåtande

Vi på virtue Sverige testar som bekant alla våra metoder innan vi rekommenderar dem till våra läsare, och att planera vardagen var inget undantag. De flesta av oss planerade redan vardagen till viss del redan innan testet, men man kan alltid bli bättre på det och vår strukturering av vardagen gav tydliga resultat. Förutom att man fick mer pengar till övers i slutet av månaden var den tydligaste skillnaden mot tidigare att man kände sig mindre stressad. Att planera inköpen i förväg tog bort stressmomentet av att befinna sig i affären och i att tillaga veckans måltider, för det kändes på något vis som om man hade ett tydligt mål att arbeta mot. Vi rekommenderar därför starkt att man strukturerar upp sin vardag med hjälp av planering.

Hör av dig!

Hör av dig till oss med tips och ideér

Vi är alltid öppna och tacksamma för era åsiker

    Virtue är en samling av tjejer och killar som beslutade oss för att slå ihop våra kloka huvud och dra nytta av våra erfarenheter för att kunna hjälpa andra i att äta och mår bättre.

    Kontakt